Nieuwbouw SV Kampong verduurzaamt tapwater!

SV Kampong is met bijna 6.000 leden de grootste omni-sportvereniging van Nederland en bestaat in dit jaar 115 jaar. In mei 2017 is het nieuwe clubhuis, totaal 3.500 m2 groot, in gebruik genomen.

Energiezuinig

Een belangrijke ambitie is om een duurzaam clubhuis te realiseren en daarmee de jaarlijkse energiekosten te reduceren en de belasting op het milieu tot een minimum te beperken. Door deze diversen energiezuinige investeringen zoals lage temperatuur vloerverwarming, extra isolatie, energiezuinige installaties en 680 zonnepanelen, krijgt SV Kampong en haar verenigingen een lagere energie rekening en uiteindelijk meer ruimte om te investeren in haar sportende leden.

Warmtepomp

“Ook het Ulfima® ulltrafiltratiesysteem past hier goed in. Na installatie van de Ulfima® ulltrafiltratie kan de warmwater retourtemperatuur en de spoelregimes verlaagd worden, waardoor zowel op energie, water als onderhoudskosten en spoeluren bespaard wordt" zegt Arjen van Ree, eigenaar Bureau in Ontwikkeling BV. Hij vervolgd: "Doordat een minder hoge temperatuur in het boilervat noodzakelijk is, kan deze worden aangesloten op de warmtepomp.  Daardoor is bij de 95 douches geen gas meer nodig en kan dit enkel met de warmtepomp worden gerealiseerd". Een bijkomend voordeel van de inzet van de Ulfima® is de verbetering en waarborging van de waterkwaliteit waarmee er een beheersbare waterinstallatie met betere beheersing legionellarisico’s en ontzorging ontstaat.

Extra waarborging

"Zeker op een sportlocatie zijn wij blij met de extra waarborging op ons Legionellabeheer. Het geeft een aanzienlijk lagere belasting op ons accommodatieteam. Door te kiezen voor een ultrafiltratiesysteem welke 24/7 online gemonitord wordt en nog een automatisch spoelsysteem op de achterliggende installatie hebben wij een sluitend beheer" aldus Van Ree.

Afbeeldingen

webdesign: Artis