HG Ulfima trotse partner nieuwbouwproject Amphia

Duurzaam, innovatief, hypermodern en toekomstbestendig. Dat zijn de sleutelwoorden die de basis vormen voor de ontwikkeling van het nieuwbouwdeel van het Amphia Ziekenhuis in Breda. Na een bouwtraject van drie jaar is het nieuwbouwdeel inmiddels gereed, samen met het bestaande ziekenhuis zullen hier 4.500 medewerkers en medisch specialisten op één locatie in Breda gaan samenwerken.

Het nieuwbouwdeel omvat 80.000 m², dit geeft onder andere ruimte aan 527 eenpersoonskamers met elk een eigen badkamer. Dit geeft invulling aan de behoefte van toekomstbestendige patiëntenzorg. Ook ontstaat er ruimte voor nieuwe, flexibele zorgconcepten waarin de samenwerking met zorgpartners in de regio centraal staan. Toekomstbestendigheid, innovatieve technologie, duurzaamheid en vooral aandacht voor de patiënt staan centraal in het nieuwe ziekenhuis. Het ziekenhuis is zo ontworpen dat afdelingen die veel met elkaar te maken hebben vlakbij elkaar zitten. Patiënten hoeven daardoor niet meer het hele ziekenhuis door voor afspraken.

In Juni dit jaar heeft de sleuteloverdracht plaatsgevonden, momenteel worden de laatste zaken ingericht ter voorbereiding op de verhuizing eind dit jaar. Een spannende periode waarin de laatste puzzelstukjes op hun plaats moeten gaan vallen.

Uiteraard zijn wij als HG Ulfima zijnde erg trots om met ons Ulfima® Ultrafiltratiesyseem onderdeel uit te mogen maken van dit toonaangevende project. De pijlers: ‘Duurzaam, innovatief, hypermodern en toekomstbestendig’ staan hoog in het vaandel binnen ons bedrijf, wij zijn dan ook blij om ons in samenwerking met andere bedrijven op deze manier te mogen presenteren en samen een mooi resultaat neer te zetten.

Duurzaamheid

In het nieuwe ziekenhuis is veel aandacht besteed aan duurzame bedrijfsvoering. Amphia ondertekende met de gemeente Breda een zogenoemde Green Deal, waarin is vastgelegd dat er zuinig en slim wordt omgegaan met energie, water, voedsel, afval en medicijnen. Een warmte koude opslag (WKO) helpt de CO2-uitstoot met 80% te verminderen. Duurzaamheid wordt ook bereikt door de flexibele opzet van het gebouw, waardoor Amphia alle ruimte heeft om in te spelen op toekomstige veranderingen in de zorg zonder nieuwe investeringen en bouwhandelingen te verrichten.

FourCare

De bouw van het ziekenhuis is uitgevoerd door FourCare, een consortium van Trebbe, Van Wijnen, ENGIE Services en Unica. Het driejarige bouwproject is gerealiseerd in een vlekkeloze samenwerking tussen de vier partijen. “Gelijkwaardigheid, respect en één gezamenlijk einddoel zijn kenmerken van ons partnership. We werken samen op basis van onderling vertrouwen en vooral met eensgezindheid”, zegt Peter Smeets, Algemeen Directeur Commercie & Business Development van ENGIE Services. “Drie jaar lang droegen medewerkers van de vier partijen een helm en jas van FourCare en werkten zij als één team aan de gezamenlijke taak om een dynamisch nieuw ziekenhuis te realiseren. Het is een project waar al onze medewerkers enorm trots op zijn”, zegt Erwin Kersten, directeur Bouw bij Van Wijnen.

Afbeeldingen

Amphia ziekenhuis nieuwbouw
Ulfima® Ultrafiltratiesysteem
webdesign: Artis